Mobil : 0740591020

Mail : cabinetavocatsimon@gmail.com
Mobil : 0740591020

miercuri, 25 iunie 2014

LIPSA DIPLOMELOR DE LICENTA DE LA SPIRU HARET PROBLEMA MAJORA PENTRU BUGETARI

Avocat Diplome Spiru Haret - Eliberare Diplome Spiru Haret

 Zeci de mii de absolventi ai Universitatii Spiru Haret din promotiile 2009, 2010, 2011, 2012 sunt angajati in sistemul bugetar. Din nefericire, problemele aparute in urma neeliberarii diplomelor de licenta si a suplimentelor la diplome de catre U.S.H. si M.E.C.T.S pot duce la retrogradarea fostilor absolventi posesori ai unor Adeverinte de studiu perfect legale si intocmite conform reglementarilor de la acea vreme sau chiar se poate ajunge la concedierea acestora si la obligarea lor la restituirea sumelor primite ca si salarii pe baza diplomei.
In 2009, Ecaterina Andronescu, ministru al Educatiei la acea vreme, anunta ca formele de invatamant la distanta si fara frecventa ale unor specialitati ale Universitatii “Spiru Haret” nu sunt autorizate, deschizand astfel o cutie a Pandorei.
Ministerul si Universitatea s-au acuzat reciproc, fara a fi avansata insa nicio solutie concreta pentru rezolvarea unei situatii care a capatat accente grave, in contextul in care pune in pericol locul de munca al aproximativ 30.000 de bugetari, toti fosti studenti la Spiru Haret.
Ministerul Educatiei a hotarat ca diplomele anterioare anului 2009 nu sunt valabile, in conditiile in care la vremea respectiva ARACIS, institutia care are rolul de a evalua si elabora periodic metodologia si standardele pentru diferitele tipuri de programe si furnizori de invatamant superior, nu functiona. Dupa cinci ani in care Ministerul Educatiei si Universitatea Spiru Haret s-au judecat, problema s-a extins si asupra absolventilor din promotiile 2005, 2006,2007 si mai nou 2010,2011,2012.
Singura modalitate de a obtine eliberarea diplomei de licenta este pe calea instantei de judecata, fostii absolventi fiind chiar indrumati de la ghiseele USH catre avocati specializati in aceasta problema. Dupa obtinerea hotararilor definitive, USH si MECTS sunt obligati ca in termen de 30 de zile sa elibereze diploma de studiu si suplimentul la diploma catre cei care i-au actionat in judecata.
In cazul in care cele doua institutii intarzie cu eliberarea diplomei de licenta, sunt obligati la plata unor daune de 50 lei/zi, in plus fata de cheltuielile de judecata pe care clientii, fostii absolventi, le vor recupera la finalul procesului.

Av. Alexandra Simon
0751 299 251

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu